Μιχάλης Παούρης

“Aν έχεις έναν στόχο, πρέπει να γίνεις ασταμάτητος!”

Ο δρόμος προς την επιτυχία

Ο Μιχάλης Παούρης είναι διεθνούς φήμης συνθέτης, παραγωγός και δεξιοτέχνης στο Μπουζούκι και την Κιθάρα. Είναι ο πρώτος που ενέταξε επίσημα το Μπουζούκι στη Jazz, ενώ οι συνθέσεις του στην κλασική μουσική και στη Jazz αποτελούν τις πιο καινοτόμες ιδέες στα 100 χρόνια ιστορίας του οργάνου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και μεγάλωσε στον Ταύρο. Σε ηλικία 7 ετών, χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα» λόγω των πολύ σπάνιων δεξιοτήτων του στο Μπουζούκι και της, μέχρι και σήμερα, ανεξήγητης ταχύτητας και τεχνικής του.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 10 ετών, ενώ στα 15 του ο Μίκης Θεοδωράκης τον συνέκρινε με τον μεγάλο μας συνθέτη και οργανοπαίχτη Μανώλη Χιώτη.

Σήμερα ο Μιχάλης Παούρης έχει στο ενεργητικό του 46 δίσκους με Jazz κομμάτια, αμέτρητες κλασικές συνθέσεις και έργα κάθε είδους. Έχει εκδώσει 7 βιβλία με παγκόσμια εμβέλεια. Βιβλία Τεχνικής, Μουσικής θεωρίας και αρμονίας, με έμφαση στη φιλοσοφία της μουσικής και διαδίδοντας το αρχαιοελληνικό σύστημα αρμονίας παγκοσμίως.

Μέχρι σήμερα έχει λάβει 48 διεθνή βραβεία όλα πρώτης θέσης και διακρίσεις, ενώ έχει συνεργαστεί με θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Al Di Meola, αλλά και με μεγάλα ονόματα όπως το Rosenberg Trio, ο Gonzalo Rubalcaba, ο Gumbi Ortiz, ο Franck Wolf, η Fide Koksal, ο Μίμης Πλέσσας, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Δήμου, ο Αλέξανδρος Χατζής, ο Στέφανος Κορκολής, ο Γιώργος Κατσαρός κ.α.

Δημιουργεί και συνθέτει μουσικά έργα που -όπως φημολογείται διεθνώς- μέχρι στιγμής μόνο ο ίδιος μπορεί να ερμηνεύσει. Κιθαρίστες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να αναλύσουν την τεχνική του στο Μπουζούκι, αλλά και το χαρακτηριστικό του στυλ στην Κιθάρα.

Στην διεθνή σκηνή κάνουν λόγο για τον σπουδαιότερο σολίστα εγχόρδου οργάνου με πένα στην ιστορία και για έναν δεινό συνθέτη με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος.

"Βλέπω τον Θεό μπροστά μου κάθε μέρα. Σε κάθε μου νότα…"

Μιχάλης Παούρης

Βραβεία & Διακρίσεις

Η δική μου ιστορία

Ολα ξεκίνησαν στο σπίτι μου στον Ταύρο τη δεκαετία του ‘90, τότε που το ραδιόφωνο και το παλιό μας πικάπ έπαιζαν μόνο λαϊκά τραγούδια. Μπορεί οι γονείς μου να μην είχαν καμία σχέση με τη μουσική –κανείς τους δεν ήταν οργανοπαίχτης ή τραγουδιστής– λάτρευαν όμως να ακούνε Καζαντζίδη, Διονυσίου, Ζαμπέτα και Χιώτη.

Από μικρός σαγηνεύτηκα από τους ήχους αυτούς και στα πέντε μου ζήτησα να μου πάρουν ένα Μπουζούκι. Εκείνοι γέλασαν όταν το πρωτο άκουσαν…αλλά τελικά μου έκαναν το χατίρι και δύο χρόνια αργότερα είχα στα χέρια μου το όργανο που θα μου άλλαζε τη ζωή!

Η ταυτότητα

Η “Ταυτότητα” είναι ένα κομμάτι από το άλμπουμ ”ΩΔΗ” που περιέχει συνθέσεις αφιερωμένες η καθεμία ξεχωριστά για κάθε έναν μεγάλο συνθέτη – παίχτη Μπουζουκιού της χρυσής εποχής του οργάνου.

Αναπαραγωγή Βίντεο